Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπιφτέκια με πράσο στο φούρνο

14 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 500γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 100γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 50ml κόκκινο κρασί
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα πράσα

  • 8 μεγάλα πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 300γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το αυγό, το γιαούρτι, τη φρυγανιά, το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Εντωμεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε χοντρές φέτες.
  3. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  6. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  7. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 3 λεπτά.
  9. Στη συνέχεια, αδειάζουμε τα πράσα σε ένα ταψί. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού πάνω στα πράσα.
  10. Ρίχνουμε μισή κούπα ζεστό νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 40 λεπτά.
  11. Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store