PinΒρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπισκότα κανέλας

εικονίδιο ημερομηνίας

01 Οκτώβριος, 2020

Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον Παράδεισο… Μίλαν Κούντερα.

4 Οκτώβριου, παγκόσμια ημέρα των ζώων. Ξεκίνησε να γιορτάζετε το 1931 για να ευαισθητοποιήσει το κόσμο για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε καθιερώθηκε και διευρύνθηκε για όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Κάθε μέρα, και όχι μόνο αυτή τη μέρα, θα πρέπει να εκτιμούμε , να σεβόμαστε και να προστατεύουμε  το υπέρτατο αγαθό της ζωής για όλα τα πλάσματα του πλανήτη. Ας δώσουμε την αγάπη που αξίζει στους  φίλους μας. Άλλωστε τα οφέλη που παίρνουμε από αυτά είναι πολύ περισσότερα από τη φροντίδα και τη στοργή που απλά και μόνο ζητούν.

Ας χρησιμοποιήσουμε τα ζώα για να αλλάξουμε την κοινωνία μας, ας ξεκινήσουμε να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας να νοιάζονται για κάποιον άλλο εκτός από τον εαυτό τους. Έρευνες έχουν αποδείξει, ότι τα ζώα επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη των παιδιών, βελτιώνοντας τις κοινωνικές τους δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση τους. Γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και έχουν περιορισμένες  πιθανότητες για εγκληματικές συμπεριφορές αργότερα.

Ας ξεκινήσουμε από μικρά πράγματα να βάζουμε τα παιδιά μας στο θαυμαστό κόσμο των ζώων, όπως το να φτιάξουμε παρέα μαζί τους τα υπέροχα μπισκότα κανέλας σε σχήματα ζώων.

Κείμενο - Επιμέλεια Κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

Υλικά

150γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

200γρ. ζάχαρη

1 αυγό

2 βανίλιες

1 κουταλιά κανέλα

350γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

½  κουταλάκι μπεικιν παουντερ

Πασπάλισμα

2 κουταλάκια ζάχαρη

1 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε τις βανίλιες και την κανέλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν  παουντερ και κοσκινίζουμε.

Συνεχίζουμε με μια μαρίζ να ανακατεύουμε το μείγμα, ρίχνοντας σταδιακά το αλεύρι. Τέλος ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

Κλείνουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Αλευρώνουμε λίγο μια επιφάνεια και με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη πάχους 1 εκατοστού. Με κουπ πατ από ζωάκια κόβουμε τη ζύμη και μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη – κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα, αφού κρυώσουν εντελώς αποθηκεύουμε σε μπολ ή σε γυάλινα βάζα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης