Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπισκότα μελιού με καραμελωμένα αμύγδαλα

01 Νοέμβριος, 2021

Ένα λαχταριστό, απολαυστικό και υγιεινό σνακ για μικρούς και μεγάλους που μπορούμε να φτιάξουμε όλο το χρόνο. Τραγανά και μυρωδάτα διατηρούνται για πάρα πολύ χρόνο. Ιδανικά για πρωινό με γάλα, καφέ ή τσάι, για το σχολείο και για τη δουλειά. Εύκολη και γρήγορη συνταγή, γι'αυτό οι νοικοκυρές κάνουν διπλάσια δόση για να φιλέψουν και τους καλεσμένους.  Ανοίγει η νοικοκυρά το φούρνο για να βγάλει τα ψημένα και μοσχοβολά το σπίτι θυμαρίσιο μέλι και κανέλα. Είναι η ώρα που περιμένεις να κρυώσουν λίγο για να τα απολαύσεις ζεστά στην ώρα τους. Το θυμαρίσιο μέλι είναι το πρώτο με διαφορά που θεραπεύει και δυναμώνει τον ανθρώπινο οργανισμό και εμείς στην Ελλάδα έχουμε το κορυφαίο!  

 

Υλικά

  • 85ml ελαιόλαδο  
  • 120 γραμ. ζάχαρη 
  • 50ml νερό χλιαρό
  • 80 γραμ. μέλι «Θησαυροί της Ελλάδας»
  • 1/2 κουταλάκι αμωνία 
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα 
  • 400 γραμ. αλεύρι 

 

Για καραμελωμένα αμύγδαλα

  • 250 γραμ. αμύγδαλα ωμά 
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 40ml νερό
  • 5 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε την συνταγή μας καραμελώνοντας τα αμύγδαλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να αρχίσει να βράζει.
  2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας συνεχώς. Στην αρχή τα αμύγδαλα θα ζαχαρώσουν και στη συνέχεια θα καραμελώσουν. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε κομμάτια και θρυμματίζουμε σε γουδί ή σε πολυμηχάνημα και αδειάζουμε σε μια πιατέλα. Προσοχή να μην γίνουν σκόνη.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια διαλύουμε το μέλι μέσα στο νερό και προσθέτουμε στο μπολ.
  5. Ρίχνουμε την αμμωνία και την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας πολύ καλά μέχρι να έχουμε μία μαλακή  ζύμη.
  6. Πλάθουμε μπαλάκια 25 γραμμαρίων. Ακουμπάμε το κάθε μπαλάκι πάνω στα θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα και πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να κολλήσουν τα αμύγδαλα στην επιφάνεια και να αποκτήσουν σχήμα μπισκότου.
  7. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά.
  8. Αφού είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης