Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μπριζόλες κρασάτες στο φούρνο

01 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες καρέ

Για την μαρινάδα:

  • 100ml  ελαιόλαδο
  • 250ml κόκκινο κρασί
  • 30ml καφέ espresso
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 20ml κρέμα βαλσάμικο ξύδι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
  • 1/2  κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε τις μπριζόλες και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την μαρινάδα.
  4. Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  5. Βάζουμε τις μπριζόλες σε μία γάστρα μαζί με την μαρινάδα και κλείνουμε με το καπάκι.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
  7. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε να πάρουν χρώμα.
  8. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store