Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινές μπριζόλες καρέ
Για την μαρινάδα:
- 100ml ελαιόλαδο
- 250ml κόκκινο κρασί
- 30ml καφέ espresso
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 20ml κρέμα βαλσάμικο ξύδι
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- πιπέρι σε κόκκους και τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε τις μπριζόλες και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ και περιχύνουμε με την μαρινάδα.
- Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βάζουμε τις μπριζόλες σε μία γάστρα μαζί με την μαρινάδα και κλείνουμε με το καπάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.
- Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη