Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

22 Αύγουστος, 2025

Υλικά:

Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:

  • 150γρ. ξηροί καρποί: φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα
  • 90γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. νερό

Για τον κορμό:

  • 400γρ. λευκή σοκολάτα
  • 1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 300γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 20γρ. κονιάκ

Εκτέλεση:

Για τους ξηρούς καρπούς:

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να ανακατεύουμε στην αρχή και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελωθούν και να πάρουν χρώμα.
  4. Απλώνουμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε σε κομμάτια.

Για τον κορμό:

  1. Αρχικά ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, την μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπολ μαζί με το βούτυρο και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
  2. Μόλις λιώσουν, βγάζουμε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το κονιάκ  και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Αφήνουμε για πολύ λίγο και κρυώσει και προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε ρολό. Τυλίγουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  5. Αφού σφίξει, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store