Υλικά:
Για τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς:
Για τον κορμό:
Εκτέλεση:
Για τους ξηρούς καρπούς:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς να ανακατεύουμε στην αρχή και μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελωθούν και να πάρουν χρώμα.
- Απλώνουμε σε λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και σπάμε σε κομμάτια.
Για τον κορμό:
- Αρχικά ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, την μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπολ μαζί με το βούτυρο και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.
- Μόλις λιώσουν, βγάζουμε από τη φωτιά και πρόσθεσε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφήνουμε για πολύ λίγο και κρυώσει και προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα και τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και σχηματίζουμε ρολό. Τυλίγουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Αφού σφίξει, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη