Υλικά:
- 500γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
- 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
- 100ml κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- 150γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά αφήνουμε τα μύδια να ξεπαγώσουν, ξεπλένουμε και κρατάμε σε ένα σουρωτό, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Στη συνέχεια, βάζουμε την τομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη