Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μύδια σαγανάκι

27 Ιούνιος, 2025

Υλικά:

  • 500γρ. μύδια (κατεψυγμένα)
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300γρ. ψιλοκομμένη τομάτα
  • 1 πρέζα πάπρικα καυτερή
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 150γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 Εκτέλεση:

  1. Αρχικά αφήνουμε τα μύδια να ξεπαγώσουν, ξεπλένουμε και κρατάμε σε ένα σουρωτό, μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
  3. Στη συνέχεια, βάζουμε την τομάτα, την πάπρικα και λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  4. Ρίχνουμε τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καπάκι για 1 λεπτό.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ωμό ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store