Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Μυζηθρόπιτα Κρήτης

10 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

Για το ζυμάρι

250 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

30 ml ελαιόλαδο

20 ml ρακί

1 πρέζα  αλάτι

500 γρ. σκληρό αλεύρι

 

Για τη γέμιση

500 γρ. Γαλομυζήθρα Βογιατζιδάκη ''Θησαυροί της Ελλάδας''

 

Για το τηγάνισμα

Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο Μονή Τοπλού ''Θησαυροί της Ελλάδας''

 

Για σερβίρισμα

Θυμαρίσιο μέλι Αρχοντάκη ''Θησαυροί της Ελλάδας''

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την ρακί, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.

Αφού περάσει ο χρόνος και ξεκουραστεί το ζυμάρι, χωρίζουμε  τη ζύμη σε 8 μπάλες. Το ίδιο κάνουμε και με την γαλομυζήθρα, πλάθουμε 8 μπάλες.

Παίρνουμε ένα ζυμάρι και ανοίγουμε στο χέρι πατώντας το. Τοποθετούμε μία μπάλα μυζήθρα και τραβώντας  από τις άκρες ζυμάρι κλείνουμε κυκλικά μέσα το τυρί.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και πατάμε με τα χέρια μας την πίτα. Ξεκινάμε με έναν πλάστη να ανοίγουμε αλευρώνοντας συχνά μέχρι να έχουμε  μια λεπτή πίτα στο μέγεθος ενός πιάτου.

Αφού τελειώσουμε με όλες τις πίτες, τηγανίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.

Βγάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με μέλι.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης