Υλικά
Για το ζυμάρι
- 250 ml νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ρακί
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
Για τη γέμιση
- 500 γρ. Γαλομυζήθρα Βογιατζιδάκη ''Θησαυροί της Ελλάδας''
Για το τηγάνισμα
- Εξ. Παρθένο Ελαιόλαδο Μονή Τοπλού ''Θησαυροί της Ελλάδας''
Για σερβίρισμα
- Θυμαρίσιο μέλι Αρχοντάκη ''Θησαυροί της Ελλάδας''
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την ρακί, το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Αφού περάσει ο χρόνος και ξεκουραστεί το ζυμάρι, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες. Το ίδιο κάνουμε και με την γαλομυζήθρα, πλάθουμε 8 μπάλες.
- Παίρνουμε ένα ζυμάρι και ανοίγουμε στο χέρι πατώντας το. Τοποθετούμε μία μπάλα μυζήθρα και τραβώντας από τις άκρες ζυμάρι κλείνουμε κυκλικά μέσα το τυρί.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και πατάμε με τα χέρια μας την πίτα. Ξεκινάμε με έναν πλάστη να ανοίγουμε αλευρώνοντας συχνά μέχρι να έχουμε μια λεπτή πίτα στο μέγεθος ενός πιάτου.
- Αφού τελειώσουμε με όλες τις πίτες, τηγανίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
- Βγάζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με μέλι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης