Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Νηστίσιμη μακαρονάδα με κιμά από φακές

02 Απρίλιος, 2025

Υλικά:

  • 250γρ. βρασμένες φακές
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 300γρ. τριμμένη τομάτα
  • ½ κουταλάκι θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500γρ. σπαγγέτι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά βράζουμε τις φακές με αρκετό νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη.
  2. Ξεφλουδίζουμε εξωτερικά τα μανιτάρια και θρυμματίζουμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Ρίχνουμε τις φακές, τα μανιτάρια και το καρότο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές και να βγάλει τα αρώματα του.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  7. Βάζουμε την τριμμένη τομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό.
  8. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά.
  9. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  10. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Τέλος, σερβίρουμε τα σπαγγέτι με μπόλικη σάλτσα κιμά από φακές.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store