Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Νηστίσιμη πίτσα

22 Απρίλιος, 2024

Υλικά:

Για το ζυμάρι:

  • 400γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 8γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 180ml χλιαρό νερό

Για την πίτσα:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε φέτες
  • ½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
  • ½ κεφάλι σκόρδο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα:

  • Ρόκα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε. Την τελευταία φορά που θα ρίξουμε νερό, προσθέτουμε μαζί και το αλάτι. Ζυμώνουμε πολύ καλά, μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που θα κολλάει ελάχιστα στα χέρια μας.
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, για περίπου μισή ώρα.
  4. Στη συνέχεια, λαδώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε τη ζύμη και με τα χέρια μας ανοίγουμε τη ζύμη έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.
  5. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια το κρεμμύδι, τα τοματίνια και τις πιπεριές και τοποθετούμε το σκόρδο στη μέση.
  6. Περιχύνουμε το ελαιόλαδο κυρίως στο σκόρδο και ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
  8. Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και τη μεταφέρουμε σε μία ξύλινη επιφάνεια. Πιέζουμε το σκόρδο να βγει λιωμένο και απλώνουμε πάνω στην πίτσα. Ρίχνουμε λίγη ρόκα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε ζεστή.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store