Εύκολο σε παρασκευή γλυκό, ωραία εμφάνιση, καταπληκτική γεύση, και προπάντων οικονομικό. Ιδανικό γλυκό για εκείνους που τηρούν την νηστεία. Γλυκό που σε βάζει πάντα σε πειρασμό όταν ανοίγεις το ψυγείο. Θες να κόψεις λίγο από τη μια μεριά του ταψιού, να ισιώσεις την άλλη, να καθαρίσεις τα τοιχώματα του ταψιού και κάποια στιγμή ακούς την μάνα σου να σου φωνάζει «πάλι στο γλυκό;».
Αυτό που δίνει ιδιαίτερη γεύση στο γλυκό είναι η ελαφρώς όξινη γεύση του βύσσινου και στην εμφάνιση το βαθύ κόκκινο χρώμα του. Το βύσσινο είναι ένας τύπος κερασιού με την επιστημονική ονομασία Prunus cerasus. Είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές μας αναμνήσεις είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα που πέρα από τις επιλογές για γαστρονομικούς σκοπούς περιέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία. Γενικά στα γλυκά, αλλά ιδιαίτερα στα γλυκά ψυγείου, η εμφάνιση, ο συνδυασμός χρωμάτων που να το κάνει όμορφο και ελκυστικό είναι τέχνη. Δεν είναι τυχαίο που στους αρχαίους χρόνους ο όρος «πορφυρό» χρησιμοποιούταν και για το βυσσινί χρώμα.
Υλικά
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογγιανάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης