Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Νουντλς με γαρίδες

21 Νοέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 300γρ. νουντλς
  • 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές σόγια σος
  • 2 κουταλιές γλυκόξινη σάλτσα
  • χυμό από μισό λάιμ
  • μαύρο και άσπρο σουσάμι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Aφήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  2. Ρίχνουμε τις πιπεριές, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη σως σόγιας και τη γλυκόξινή σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τα νουντλς, αφού πρώτα έχουμε βράσει όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  6. Ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τον χυμό λάιμ και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
  7. Σερβίρουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store