Υλικά:
- 300γρ. νουντλς
- 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κουταλιές ηλιέλαιο
- 2 κουταλιές σησαμέλαιο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 2 κουταλιές σόγια σος
- 2 κουταλιές γλυκόξινη σάλτσα
- χυμό από μισό λάιμ
- μαύρο και άσπρο σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα γουόκ ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τις γαρίδες. Aφήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σως σόγιας και τη γλυκόξινή σάλτσα και ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τα νουντλς, αφού πρώτα έχουμε βράσει όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Ρίχνουμε το σησαμέλαιο και τον χυμό λάιμ και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
- Σερβίρουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη