Υλικά:
- 3 ώριμες ντομάτες ή 25 ντοματίνια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 20ml ελαιόλαδο
- 100γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 200γρ. φέτα Επιλογή μου
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουµε σε ένα σουρωτό για περίπου 1 ώρα, ώστε να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουµε κουταλιά-κουταλιά από το µείγµα και το ρίχνουµε στο ζεστό ελαιόλαδο.
- Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη