Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ντομακοκεφτέδες

14 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 3 ώριμες ντομάτες ή 25 ντοματίνια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 20ml ελαιόλαδο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 200γρ. φέτα Επιλογή μου
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

 Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ψιλοκόβουμε τις ντομάτες  και τις αφήνουµε σε ένα σουρωτό για περίπου 1 ώρα, ώστε να στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
  3. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο,  τη φέτα θρυμματισμένη,  το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουµε κουταλιά-κουταλιά από το µείγµα και το ρίχνουµε στο ζεστό ελαιόλαδο.
  6. Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  7. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να απορροφήσει το περιττό λάδι και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store