Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ομελέτα Λέσβου

02 Αύγουστος, 2024

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 8 αυγά
  • 80γρ. αλεύρι
  • 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50γρ. τριμμένη φρυγανιά

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
  2. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να βγάλουν την υγρασία τους.
  3. Αδειάζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και στείβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
  4. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.
  5. Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
  6. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
  7. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
  8. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την θρυμματισμένη φέτα.
  9. Σε ένα ταψί λαδώνουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με  φρυγανιά.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο τυρί.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store