Υλικά:
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 80ml ελαιόλαδο
- 8 αυγά
- 80γρ. αλεύρι
- 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50γρ. τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη.
- Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, ώστε να βγάλουν την υγρασία τους.
- Αδειάζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και στείβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά το μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα κολοκυθάκια.
- Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και την θρυμματισμένη φέτα.
- Σε ένα ταψί λαδώνουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Ρίχνουμε το μείγμα, στρώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με ελάχιστο τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη