Υλικά:
- 4 κολοκυθάκια
- 6 ανθούς από κολοκυθάκια
- 40ml ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 1 κουταλιά δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- 80γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε ελαφριά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε διάφορα σημεία τους ανθούς.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το αυγό και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός καπακιού κατσαρόλας, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και θρυμματίζουμε φέτα ή ξινομυζήθρα.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη