Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ομελέτα με κολοκυθάκια και ανθούς

02 Ιούνιος, 2025

Υλικά:

  • 4 κολοκυθάκια
  • 6 ανθούς από κολοκυθάκια
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλιά δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 80γρ. φέτα ή ξινομυζήθρα

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλατίζουμε ελαφριά και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε διάφορα σημεία τους ανθούς.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε με ένα σύρμα.
  4. Περιχύνουμε τα κολοκυθάκια με το αυγό και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει.
  5. Με τη βοήθεια ενός πιάτου ή ενός καπακιού κατσαρόλας, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  6. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και θρυμματίζουμε φέτα ή ξινομυζήθρα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store