Υλικά:
- 300γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 6 αυγά
- 100ml γάλα
- 150γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 100γρ. τριμμένο τυρί κασέρι
- 150γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
- 100γρ. βούτυρο
- 80ml ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
- Αφού σουρώσουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε μέσα τα κρύα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε το μπέικον, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα από την μία πλευρά.
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί.
- Σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και την απολαμβάνουμε ζεστή.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη