Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ομελέτα με ζυμαρικά

26 Νοέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 300γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 6 αυγά
  • 100ml γάλα
  • 150γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 100γρ. τριμμένο τυρί κασέρι
  • 150γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
  • 100γρ. βούτυρο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία.
  2. Αφού σουρώσουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  4. Προσθέτουμε μέσα τα κρύα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, προσθέτουμε το μπέικον, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
  6. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα από την μία πλευρά.
  7. Με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί.
  8. Σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και την απολαμβάνουμε ζεστή.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store