PinΒρες το κατάστημά σου
Card cap

Παέγια με θαλασσινά

εικονίδιο ημερομηνίας

01 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

 

50ml ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μικρά καρέ

250g ρύζι αρμπόριο

100ml λευκό κρασί

½ κ.γ. κουρκουμά

700ml ζωμό λαχανικών

1 καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες

500g γαρίδες καθαρισμένες

500g μύδια με κέλυφος

½ ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Στη σοτέζα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε.

 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1’.

 

Βάζουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε τον κουρκουμά.

 

Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 10’.

 

Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.

 

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.