Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παέγια με θαλασσινά

22 Απρίλιος, 2024

Υλικά:

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½  κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • ½  πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
  • 250γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100ml λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο κομμένο σε ροδέλες
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 500γρ. μύδια με κέλυφος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε  το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1’.
  3. Βάζουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον κουρκουμά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 10’.
  5. Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

Card cap

Παέγια με θαλασσινά

01 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μικρά καρέ
  • 250g ρύζι αρμπόριο
  • 100ml λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
  • 500g γαρίδες καθαρισμένες
  • 500g μύδια με κέλυφος
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Στη σοτέζα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1’.
  3. Βάζουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε τον κουρκουμά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 10’.
  5. Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  6. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store