Υλικά:
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- ½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 250γρ. ρύζι καρολίνα
- 100ml λευκό κρασί
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 1 καλαμάρι καθαρισμένο κομμένο σε ροδέλες
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 500γρ. μύδια με κέλυφος
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1’.
- Βάζουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε τον κουρκουμά.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 10’.
- Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία