
Παέγια με θαλασσινά
Υλικά
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το λευκό μέρος) ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη & 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε μικρά καρέ
- 250g ρύζι αρμπόριο
- 100ml λευκό κρασί
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 1 καλαμάρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
- 500g γαρίδες καθαρισμένες
- 500g μύδια με κέλυφος
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Στη σοτέζα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το καλαμάρι, σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές και αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 1’.
- Βάζουμε το ρύζι κι ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ρίχνουμε τον κουρκουμά.
- Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τον ζωμό, μαγειρεύουμε για περίπου 10’.
- Ρίχνουμε όλα τα θαλασσινά πάνω από το ρύζι, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 3’ μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.