Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παγωμένη λεμονόπιτα με παντεσπάνι

27 Ιούλιος, 2023

Η λεμονόπιτα ή η τάρτα λεμόνι, αυτό το τόσο δημοφιλές επιδόρπιο, έχει μια πολύχρωμη ιστορία, αν και οι ιστορικοί δεν συμφωνούν σχετικά με την προέλευσή της. 

Υλικά

Για την κρέμα

  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 160γρ. αλεύρι
  • 20γρ. μπεικιν παουντερ
  • 2 βανίλιες

Για το πασπάλισμα

  • Ινδοκάρυδο
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες αφού πρώτα έχουμε κοσκινίσει, ανακατεύουμε απαλά. 
  2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα παγωμένο και την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε, ρίχνουμε στην συνέχεια τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας, ξεφορμάρουμε και κόβουμε προσεκτικά στη μέση. Βάζουμε το πάνω μέρος από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και απλώνουμε τη μισή κρέμα, τοποθετούμε το άλλο παντεσπάνι και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα προσεκτικά. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες.
  5. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο και ξύσμα λεμονιού.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store