Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παγωτό ροδάκινο

03 Ιούλιος, 2023

Το παγωτό είναι μια γλυκιά απολαυστική λιχουδιά που έχουμε λατρέψει όλοι στον πλανήτη μας. Όποια γεύση και να δοκιμάσεις αποτελεί απολαυστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού, με μικρούς και μεγάλους να παραδίδονται στη μοναδική γεύση του. Το απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και παντού. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα έχει δεθεί με τη θάλασσα, τη παραλία, τα φρούτα,  το παγωτό και τις διακοπές. Μες στο καυτό ήλιο θες ένα παγωτό να δροσιστείς. Έρχονται οι φίλοι στο σπίτι; Να σας βάλω ένα παγωτό να δροσερέψετε;  Ρωτά πρόθυμα η νοικοκυρά του σπιτιού. Πάμε για παγωτό; Μια πρόταση που την ακούς όλο το καλοκαίρι. Ένα έδεσμα που δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε με όλες τις διαφορετικές γεύσεις του.

 

Υλικά

  • 5-6 ροδάκινα πολύ ώριμα
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 βανίλιες

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα ροδάκινα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα πολυμηχάνημα και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι  να γίνει πολτός.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ και χτυπάμε εωσότου αφρατέψει και γίνει σαντιγί.
  4. Μεταφέρουμε τον πολτό του ροδάκινου μέσα στην σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά με μία μ μαρίζ  μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  5. Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα Μπολ και αφήνουνε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Μετά από τις 2 ώρες, χτυπάμε  ξανά το μείγμα στο μίξερ.
  6. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία άλλες δύο φορές.
  7. Τέλος αφήνουμε το παγωτό για 6 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας,. Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store