Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πανακότα με σως φράουλας

28 Μάιος, 2024

Υλικά:

Για την πανακότα

  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 5 φύλλα ζελατίνης

Για τη σως φράουλας

  • 100γρ. φράουλες
  • 30γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι λικέρ ή κονιάκ

 

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά ρίχνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φουσκώσει.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τις ζελατίνες και μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  5. Ανακατεύουμε  με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  6. Χωρίζουμε το μείγμα σε πέντε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν εντελώς.
  7. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη σως φράουλας: πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για πουρέ και αδειάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 2  έως 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
  8. Για να σερβίρουμε βυθίζουμε τα φορμάκια για πολύ λίγο σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο.
  9. Ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά από τη σως φράουλας και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store