Υλικά:
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό
- ½ μπανάνα πολτοποιημένη
- ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι μέλι
- ⅓ κουταλάκι κανέλα
- 50γρ. βούτυρο για το ψήσιμο
Για το σερβίρισμα:
- γιαούρτι
- φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα (μπανάνα, αχλάδι, μήλο )
- μέλι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το γάλα, το αυγό, την μπανάνα, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και την κανέλα και αφού ανακατέψουμε, αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει η βρώμη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία, βάζουμε 3 μεγάλες κουταλιές από το μείγμα και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Το μείγμα αρκεί για 6-8 pancakes.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, φρούτα και μέλι.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη