Υλικά:
Για τα παντζάρια
- 6 μέτρια παντζάρια
- 50ml ελαιόλαδο
- 20ml βαλσάμικο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (με την φλούδα)
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την γέμιση
- 2 κουτάκια τόνους σε νερό ή ελαιόλαδο
- 300γρ. τυρί κρέμα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε μια φέτα από την κάθε άκρη.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο. Κλείνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού έχουν ψηθεί τα παντζάρια, πιέζουμε απαλά με τα χέρια για να βγει η φλούδα.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και φτιάχνουμε την γέμιση.
- Σουρώνουμε τα κουτάκια τους τόνους και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αγγουράκι τουρσί και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε τα παντζάρια και κόβουμε μια φέτα ώστε να μπορεί να σταθεί σε μία πιατέλα.
- Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζουμε ελάχιστα το παντζάρι εσωτερικά.
- Τα περισσεύματα μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε στην γέμιση.
- Παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και βάζουμε εσωτερικά στο παντζάρι.
- Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και κλωναράκια άνηθο.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία