Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παντζάρια γεμιστά με τόνο

08 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

Για τα παντζάρια

  • 6 μέτρια παντζάρια
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 20ml βαλσάμικο ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (με την φλούδα)
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την γέμιση

  • 2 κουτάκια τόνους σε νερό ή ελαιόλαδο
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
  • 1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε μια φέτα από  την κάθε άκρη.
  2. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο και τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτο. Κλείνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για περίπου 45 λεπτά.
  5. Αφού έχουν ψηθεί τα παντζάρια, πιέζουμε απαλά με τα χέρια για να βγει η φλούδα.
  6. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και φτιάχνουμε την γέμιση.
  7. Σουρώνουμε τα κουτάκια τους τόνους και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αγγουράκι τουρσί και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ανακατεύουμε πολύ καλά.
  8. Παίρνουμε τα παντζάρια και κόβουμε μια φέτα ώστε να μπορεί να σταθεί σε μία πιατέλα.
  9. Με ένα μικρό κουτάλι αδειάζουμε ελάχιστα το παντζάρι εσωτερικά.
  10. Τα περισσεύματα μπορούμε να τα ψιλοκόψουμε  στην γέμιση.
  11. Παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και βάζουμε εσωτερικά στο παντζάρι.
  12. Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και κλωναράκια άνηθο.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store