Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παντζάρια σαλάτα

29 Δεκέμβριος, 2022

Μπορούμε να τα απολαύσουμε βραστά, μαγειρεμένα, ωμά, σε χυμούς και smoothies. Γίνονται υπέροχη σαλάτα μιας και η σύγχρονη γαστρονομία έχει μια διαφορετική φιλοσοφία και η σαλάτα άρχισε πλέον να διαφοροποιείται από τις παραδοσιακές σαλάτες ή τις σαλάτες των εστιατορίων. Μια ζεστή, φανταστική σαλάτα που φτιάχνεται όλο το χρόνο, με υπέροχη γεύση και διαφορετικές υφές. Δίνει χρώμα στο τραπέζι, είναι ελαφριά, κλέβει τις εντυπώσεις. Παρασκευάζεται εύκολα σε ροδέλες ή σε τέταρτα,  αρκεί να έχουν ψηθεί τα παντζάρια που όντως θέλουν κάποιο χρόνο.  

 

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 3 παντζάρια
  • 1 κούπα ανάμεικτα λαχανικά
  • 1 κούπα σπανάκι
  • 50 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 80 γρ. ξηρό ανθότυρο τριμμένο

Για το ντρέσινγκ:

  • 80ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λευκό ξύδι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι μέλι
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα παντζάρια και βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθούν.
  2. Αφού είναι έτοιμα, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες.
  3. Αδειάζουμε τα λαχανικά και το σπανάκι σε ένα μπολ, βάζουμε πάνω τα κομμάτια τα παντζάρια, τα αμύγδαλα και τον τριμμένο ανθότυρο.
  4. Σε ένα πολυμηχάνημα ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  5. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης