Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παπουτσάκια με κολοκυθάκια

26 Αύγουστος, 2025

Υλικά:

Για τα κολοκυθάκια:

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 250γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 2 ώριμες τομάτες τριμμένες
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1⁄3 κουταλάκι ρίγανη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 50γρ. βούτυρο
  • 50γρ. αλεύρι
  • 500ml γάλα
  • 1 αυγό
  • 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τα κολοκυθάκια:

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  2. Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα και την κρατάμε.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα κολοκυθάκια και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  4. Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 10-15 λεπτά.

Για τη γέμιση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε και την ψίχα από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένη και λίγο μαιντανό.
  5. Μαγειρεύουμε σε μετρία θερμοκρασία για περίπου 20-30 λεπτά.

Για τη μπεσαμέλ:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  3. Όταν πήξει η κρέμα αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα.
  4. Βάζουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο:

  1. Μεταφέρουμε τα κολοκυθάκια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και γεμίζουμε με τον κιμά.
  2. Βάζουμε πάνω 1-2 κουταλιές μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store