Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παραδοσιακή σαλάτα Μάνης

10 Νοέμβριος, 2021

Υλικά

3 μέτριες πατάτες

2 πορτοκάλια

1 ξερό κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ελιές Καλαμών

2 κουταλιές κόκκινο ξύδι

50 ml Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Κανάκης Καλαμάτας ''Θησαυροί της Ελλάδας''

Αλάτι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, κόβουμε σε κύβους και μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  και τις ελιές.

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα.

Ανακατεύουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης