Υλικά
- 3 μέτριες πατάτες
- 2 πορτοκάλια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ελιές Καλαμών
- 2 κουταλιές κόκκινο ξύδι
- 50 ml Εξ. Παρθένο ελαιόλαδο Κανάκης Καλαμάτας ''Θησαυροί της Ελλάδας''
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και βράζουμε σε αρκετό αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, κόβουμε σε κύβους και μεταφέρουμε σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια, το κρεμμύδι σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις ελιές.
- Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και το αλάτι και περιχύνουμε την σαλάτα.
- Ανακατεύουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης