Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Παστίτσιο με κοτόπουλο

10 Οκτώβριος, 2025

Υλικά:

Για τα μακαρόνια:

  • 500γρ. μακαρόνια παστίτσιου Νo2
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 50γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη

Για τη σάλτσα κοτόπουλο:

  • 800γρ. στήθος ή μπούτι κοτόπουλο ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια      
  • 80ml ελαιόλαδο            
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 400γρ. τομάτα κονκασέ
  • 50ml λευκό κρασί
  • ½ κ.γ. κάρυ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 1L γάλα φρέσκο
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 100γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ντομάτα, το καρότο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και το κάρυ.
  5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει με λίγα υγρά.
  6. Σε αρκετό αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  7. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο και το τριμμένο τυρί .
  8. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  9. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μην σβολιάσει.
  10. Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, το τυρί, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  11. Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα κοτόπουλου.
  12. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια, από πάνω ρίχνουμε όλη τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  14. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 30 λεπτά πρωτού κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store