Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πασχαλινή πράσινη σαλάτα

31 Μάρτιος, 2023

Το πασχαλινό τραπέζι είναι τραπέζι της χαράς, του κεφιού, του οβελία με το κοκορέτσι, της μπριζόλας να σκορπά μυρωδιές πάνω από τα κάρβουνα, του κρασιού να ρέει άφθονο στα ποτήρια και άπειρες ευχές να μοιράζονται από όλους.Σ’ αυτό το τραπέζι που μυρίζει Ελλάδα, που όλη η οικογένεια, οι φίλοι και οι συγγενείς βρίσκονται μαζί, όλα είναι  διαφορετικά και προσεγμένα. Έτσι είναι η Ελλάδα και έτσι πορεύεται μέσα στους αιώνες και όλοι εμείς μείναμε πιστοί στο ραντεβού με τις παραδόσεις μας.

 

Υλικά

  • 500 γρ. ανάμικτα λαχανικά
  • 300 γρ. γλυκιά κολοκύθα σε κύβους
  • 4 μανιτάρια λευκά σε χοντρά κομμάτια
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι ρίγανη

Για τη βινεγκρέτ

  • 1σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι μαρμελάδα πορτοκάλι ή κουμ κουάτ
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές λευκό ξίδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά φτιάχνουμε την βινεγκρέτ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα multi και ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και την κολοκύθα.
  3. Ρίχνουμε την ρίγανη και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
  4. Σε ένα φαρδύ μπολ βάζουμε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, την κολοκύθα. Ραντίζουμε με την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σκορπάμε τα καρύδια και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store