Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πατάτες με κουνουπίδι γιαχνί

29 Δεκέμβριος, 2022

Τα γιαχνιστά φαγητά είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα της ελληνικής κουζίνας.  Μαγειρεύονται με βάση το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το ελαιόλαδο χωρίς πολύ νερό. Πολλές εθνικές κουζίνες από τη νότιο Ασία μέχρι τα βαλκάνια, από τον αραβικό κόσμο μέχρι το Πακιστάν και την Ινδία μαγειρεύονται γιαχνιστά φαγητά.  Το κουνουπίδι γιαχνί είναι ένα ελαφρύ χειμωνιάτικο γεύμα, μαγειρεύεται σε λίγο χρόνο και σου προσφέρει πλούσια γεύση, παρέχοντας ένα πλούτο βασικών θρεπτικών συστατικών που μας είναι απαραίτητα για να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού μας.

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
  • 4 πατάτες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες, το σκόρδο και τα καρότα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά.  
  3. Βάζουμε το κουνουπίδι και σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ντομάτες.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μία κούπα ζεστό νερό. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε 10 λεπτά να μελώσει πριν σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης