Υλικά:
- 4 μέτριες πατάτες
- 300γρ. φασολάκια στρογγυλά
- 8 τοματίνια
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σως:
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά λευκό ξύδι
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- 100γρ.φέτα θρυμματισμένη
- 20γρ.σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα. Γεμίζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό και αφήνουμε μέχρι να βράσουν. Ξεχωριστά βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.
- Αφού είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Αφού κρυώσουν τα φασολάκια, σουρώνουμε και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπόλ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες, τα τοματίνια στη μέση, την κάπαρη και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε την σαλάτα, προσθέτουμε τη φέτα και το σουσάμι και ανακατεύουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη