Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πατατοσαλάτα με λουκάνικα

06 Οκτώβριος, 2023

Η πατατοσαλάτα, με βραστές αφράτες πατάτες με λουκάνικο και μυρωδικά, φτιάχνεται εύκολα και είναι απίστευτα απολαυστική. Πέρα από σαλάτα σ’ ένα γεύμα, μπορεί να γίνει μεζές της μπύρας, ένα σνακ για όλες τις ώρες αλλά και ένα σούπερ πικάντικο γεύμα με μαϊντανό, αγγουράκια τουρσί και κάπαρη.

 

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 20 γρ. κάπαρη
  • 20 γρ. αγγουράκι τουρσί
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. φουντούκια
  • 30 γρ. σταφίδες
  • 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για την σως

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα. Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα και συμπληρώνουμε με αρκετό νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
  2. Όταν είναι έτοιμες αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Αδειάζουμε τα λουκάνικα μέσα στις πατάτες και προσθέτουμε την κάπαρη, τα αγγουράκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τα φουντούκια και τις σταφίδες.
  5. Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε.
  6. Περιχύνουμε την σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε την σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας,Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store