Υλικά:
(Οι ποσότητες είναι για 2 τεμάχια)
Για την pinsa:
- 400γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 40γρ. αλεύρι ρυζιού
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 300ml κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- 6 κουταλιές σάλτσα τομάτας με βασιλικό "Κηπουρός"
- 8 φέτες μπέικον
- 300γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
Εκτέλεση:
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι και το αλεύρι ρυζιού, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Μετά το πέρας των ωρών, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη, πλάθουμε σε μπάλες, επιστρέφουμε τις μπάλες στο μπολ και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες να φουσκώσουν.
- Σε 2 λαδωμένα ταψιά τοποθετούμε την κάθε μπάλα ζύμης και ανοίγουμε με τα χέρια σε οβάλ σχήμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τη σάλτσα, το μπέικον και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα, σε κομμάτια, σε διάφορα σημεία πάνω στη pinsa.
- Ξανά ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία!