Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Pinsa με μπέικον

13 Μάιος, 2025

Υλικά:

(Οι ποσότητες είναι για 2 τεμάχια)

Για την pinsa:

  • 400γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 40γρ. αλεύρι ρυζιού
  • 1 φακελάκι  ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι  αλάτι
  • 300ml  κρύο νερό

Για τη γέμιση:

  • 6 κουταλιές σάλτσα τομάτας με βασιλικό "Κηπουρός"
  • 8 φέτες μπέικον
  • 300γρ. φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι για τσουρέκι και το αλεύρι ρυζιού, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μισό νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε με τον γάντζο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά περίπου.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
  4. Μετά το πέρας των ωρών, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη, πλάθουμε σε μπάλες, επιστρέφουμε τις μπάλες στο μπολ και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για περίπου 2 ώρες να φουσκώσουν.
  5. Σε 2 λαδωμένα ταψιά τοποθετούμε την κάθε μπάλα ζύμης και ανοίγουμε με τα χέρια σε οβάλ σχήμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε τη σάλτσα, το μπέικον και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα, σε κομμάτια, σε διάφορα σημεία πάνω στη pinsa.
  8. Ξανά ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να λιώσει η μοτσαρέλα.
  9. Βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store