Υλικά:
- 700γρ. βρασμένο κουνουπίδι
- 1 πατάτα βρασμένη
- 4 αυγά
- 80ml ελαιόλαδο
- 100ml γάλα
- 80γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
- 150γρ. τυρί κρέμα
- 200γρ. φέτα
- 200γρ. mix τυριών
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουνουπίδι και την πατάτα και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε.
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
- Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ, το τυρί κρέμα, την φέτα θρυμματισμένη και την μισή ποσότητα από το mix τυριών. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σε ένα ταψί λαδώνουμε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με αλεύρι, απλώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη