Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πίτσα με λαχανικά

17 Μάιος, 2022

Φαγητό για όλη την οικογένεια, με επιλογές υλικών ανάλογα με τα γούστα. Με λεπτή ζύμη και περιορισμένο αριθμό υλικών ή με χοντρή ζύμη και πληθώρα υλικών επάνω. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του μάγειρα ή της νοικοκυράς, όταν μιλάμε για σπιτικές πίτσες. Λένε πως η καλύτερη πίτσα γίνεται σε ξυλόφουρνο και αυτό είναι αλήθεια. Της χαρίζει μοναδική γεύση!

 

Υλικά

Για το ζυμάρι

  • 150ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 150ml χλιαρό γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 600 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

Για την σάλτσα

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/3 κουταλάκι πάπρικα
  • 1/3 κουταλάκι ρίγανη
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • Αλάτι Πιπέρι

Για την γέμιση

  • 300 γρ. mix Τυριών
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 4 μανιτάρια λευκά
  • 8 ντοματίνια
  • 2 κολοκυθάκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Αφού φουσκώσει η μαγιά, βάζουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να διπλασιαστεί.
  3. Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, την πάπρικα, την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2 λεπτά. Αφού έχει απορροφήσει τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε το ζυμάρι. Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Με την βοήθεια ενός πλάστη, ανοίγουμε το ζυμάρι και μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί. Η δοσολογία είναι για δύο ταψιά των 35 εκ.
  5. Στη συνέχεια, απλώνουμε  πάνω στη ζύμη την μισή ποσότητα από την σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα τριμμένα τυριά και απλώνουμε σε φέτες όλα τα υλικά.
  7. Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στην τελευταία σχάρα  για περίπου 20 λεπτά.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store