Υλικά:
- 100γρ. ρόκα
- 50γρ. φύλλα σπανάκι
- 4 αυγά βραστά
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 8 ντοματίνια
- 50γρ. φέτα
Για τη σως:
- 1 δάκρυ μαστίχας
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- ½ κουταλάκι μέλι
- 100ml ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές λευκό ξύδι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αρχικά φτιάχνουμε την σως: σε ένα γουδί θρυμματίζουμε την μαστίχα με το αλάτι και αδειάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για την σως και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα, τα φύλλα σπανάκι, τα αυγά κομμένα σε φέτες, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και το αβοκάντο κομμένο σε φέτες.
- Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και περιχύνουμε με την σως.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία