Στολίστε το εορταστικό σας τραπέζι με μία πράσινη σαλάτα γεμιστή με ντοματίνια και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Υλικά
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα mix
- 15 ντοματίνια
- 100 γρ. Γαλένι ή κάποιο κρεμώδες τυρί
- 15 Φέτες σαλάμι μπύρας
- 100 γρ. Φρούτα εποχής
- 1 παστέλι
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Κρέμα βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
- Αρχικά πλένουμε και σκουπίζουμε τα ντοματίνια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε από την πλευρά που είναι το κοτσάνι ένα καπάκι. Αδειάζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με ένα μυτερό μαχαίρι.
- Γεμίζουμε τα ντοματίνια με Γαλένι με ένα Κορνέ ή με το πίσω μέρος ενός μικρού κουταλιού.
- Σε μία σαλατιέρα βάζουμε την σαλάτα. Παίρνουμε τις φέτες το σαλάμι και γυρνάμε κυκλικά σαν τριαντάφυλλο. Τοποθετούμε σε διάφορα σημεία πάνω στην σαλάτα και ενδιάμεσα τα ντοματίνια.
- Ρίχνουμε διάσκορπα τα φρούτα και κόβουμε σε κομμάτια το παστέλι.
- Αλατίζουμε προσεκτικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι.
- Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για να σερβίρουμε και να εντυπωσιάσουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης