Θέλουμε μια ποικιλία από χορταστικές σαλάτες που να γίνονται βασικό γεύμα και όχι να είναι συνοδευτικά πιάτα του καθημερινού φαγητού. Μια πράσινη σαλάτα με κάπαρη και γαύρο μαρινάτο μας δίνει όλες τις βιταμίνες και την ενέργεια που μας χαρίζει ένα πλούσιο γεύμα.
Υλικά
- 300 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές κάππαρη
- 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
- 10 φιλετάκια γαύρο μαρινάτο
Για την σως
- 80 ml ελαιόλαδο
- 20 ml λευκό ξύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη σαλατιέρα αδειάζουν την πράσινη σαλάτα και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, την κάπαρη, την πράσινη πιπεριά και ανακατεύουμε.
- Σε ένα Μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε την σαλάτα και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης