Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Πράσινη σαλάτα με κρέμα από παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

20 Νοέμβριος, 2025

Υλικά:

Για την κρέμα παντζαριού:

  • 300γρ. παντζάρια (βολβός)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές βασιλικό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 20ml ξύδι κόκκινο
  • 40γρ. αμύγδαλα
  • 30γρ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα:

  • 150γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για σερβίρισμα:

  • κατσικίσιο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα παντζάρια και ξεφλουδίζουμε τον βολβό. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, τον βασιλικό, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το τυρί , αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί λεία πάστα.
  3. Σερβίρουμε την κρέμα παντζαριού σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω την πράσινη σαλάτα.
  4. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  5. Προσθέτουμε λίγο ακόμη κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store