Υλικά:
Για την κρέμα παντζαριού:
- 300γρ. παντζάρια (βολβός)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές βασιλικό
- 40ml ελαιόλαδο
- 20ml ξύδι κόκκινο
- 40γρ. αμύγδαλα
- 30γρ. τριμμένο κατσικίσιο τυρί
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα:
- 150γρ. ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
- χυμό από μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για σερβίρισμα:
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια και ξεφλουδίζουμε τον βολβό. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα πολυμηχάνημα βάζουμε τα παντζάρια, το σκόρδο, τον βασιλικό, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το τυρί , αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί λεία πάστα.
- Σερβίρουμε την κρέμα παντζαριού σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω την πράσινη σαλάτα.
- Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Προσθέτουμε λίγο ακόμη κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη