Υλικά:
Για τη σαλάτα:
- 150γρ. σαλάτα ανάμεικτη
- 80γρ. φλούδες κατσικίσιο τυρί
- 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- ½ φλιτζάνι σπόροι ροδιού
- 80γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Για τη σως ροδιού:
- 1 φλιτζάνι σπόροι ροδιού
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- 1κ.γ. ξίδι βαλσαμικό
- 1κ.γ. μουστάρδα
- 1κ.γ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τη σαλάτα και τη στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τη μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε το αβοκάντο, τα καρύδια και το κατσικίσιο τυρί. Πασπαλίζουμε από πάνω ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού.
Για τη σως:
- Βάζουμε 1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού σε ένα multi και χτυπάμε ελαφρά, τόσο όσο να σπάσουν. Σουρώνουμε σε λεπτή σίτα, πιέζοντας καλά για να πάρουμε τον χυμό.
- Αδειάζουμε τον χυμό σε μικρό κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε τον συμπυκνωμένο χυμό σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη