Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ψητές μελιτζάνες με σως από ταχίνι

30 Ιανουάριος, 2023

Ένα από τα ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα σνακ που μπορείς να φτιάξεις είναι μελιτζάνες ψητές με ξηρούς καρπούς και σως από ταχίνι. Ιδανικό σνακ για γιορτινό τραπέζι,  για την Καθαρά Δευτέρα μαζί με μια πληθώρα μεζέδων που στολίζουν το τραπέζι τη πρώτη μέρα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Η μελιτζάνα αποτελεί ένα εντυπωσιακό λαχανικό με πολλοστά οφέλη και έχει αρχίσει να κερδίσει την ελληνική και ευρύτερα την μεσογειακή κουζίνα με αμέτρητα πιάτα, λιγότερο ή περισσότερο γνωστά όπως είναι ο μουσακάς, το ιμάμ, τα παπουτσάκια, τηγανιτή σε ελαιόλαδο, γίνεται υπέροχη σαλάτα  κλπ. 

 

Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 γρ. καρύδια
  • 80ml ελαιόλαδο

Για τη σως ταχίνι

  • 100 γρ. ταχίνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 50ml κρύο νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες ολόγυρα. Ψήνουμε σε εστία γκαζιού ή σε σχάρα με κάρβουνα για περίπου 20 λεπτά γυρνώντας συχνά.
  2. Όταν είναι έτοιμες αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και ξεφλουδίζουμε.
  3. Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και ανοίγουμε τις μελιτζάνες.  Ρίχνουμε πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια,  τις πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ, τον μαϊντανό και τα καρύδια.
  4. Σε ένα multi ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Τέλος, περιχύνουμε τις μελιτζάνες, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store