Το Λαδορεβανί είναι ένα νηστίσιμο γλυκό με σιμιγδάλι. Τα υλικά του είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε χαλβά , διαφέρει όμως ο τρόπος παρασκευής του , καθώς χρησιμοποιούμε την τεχνική της "βραστής" ζύμης και το γλυκό μας ψήνεται στο φούρνο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για έναν χαλβά φούρνου!
Η συνταγή έχει προέλευση από την Δυτική Στερεά Ελλάδα και την συναντάμε και αλλού με μικρές παραλλαγές.
Σίγουρα πρόκειται για ένα γρήγορο, εύκολο, ελαφρύ, αρωματικό και γευστικότατο γλυκό, με υλικά που έχουμε σίγουρα στην κουζίνα μας. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για όσους νηστεύουν!
Υλικά
Για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Κείμενο - Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη