Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρεβιθάδα με κρεμμύδια και λουκάνικο κοτόπουλου

07 Φεβρουάριος, 2022

Υλικά Συνταγής (6 μερίδες):

Για τα ρεβίθια:

500 γρ. ρεβίθια

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

2 καρότα ψιλοκομμένα

 2 φύλλα δάφνης

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

80 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια με λουκάνικο:

2 ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες

250 γρ. λουκάνικο κοτόπουλου σε φέτες

40 ml ξύδι μπαλσάμικο

35 γρ. μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, το πρωί τα σουρώνουμε, σε ένα ταψί τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. μαγειρική σόδα & τα αφήνουμε για 1 ώρα.

Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά από τη σόδα και σε κατσαρόλα αρχίζουμε να τα βράζουμε με περίπου 2 λίτρα νερό.

Ξαφρίζουμε τα ρεβίθια με μια τρυπητή κουτάλα χωρίς να τους αλλάζουμε νερό και όταν δε βγάζουν πια αφρό ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τα καρότα και τα κρεμμύδια αφού τα έχουμε περάσει από πολυκοπτικό μηχάνημα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-2,5 ώρες. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το αλάτι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια  με ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το λουκάνικο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις τα κρεμμύδια μαλακώσουν προσθέτουμε το μέλι,το μπαλσάμικο και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα ρεβίθια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και λουκάνικο κοτόπουλου, γαρνίρουμε με θυμάρι και απολαμβάνουμε!

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store