Υλικά:
- 300γρ. ρεβίθια
- 100ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 πράσο το λευκό μέρος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 καρότο τριμμένο
- 100ml κόκκινο κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 400γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια «Επιλογή μου»
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 300γρ. κριθαράκι μέτριο «Επιλογή μου»
- 800ml ζωμό λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και ένα κουταλάκι αλάτι να μουλιάσουν.
- Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη τα ρεβίθια.
- Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προαιρετικά με τριμμένο τυρί.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης