Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρεβίθια με κριθαράκι

11 Ιανουάριος, 2024

Υλικά:

  • 300γρ. ρεβίθια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 πράσο το λευκό μέρος
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 100ml κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 400γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια «Επιλογή μου»
  • 1/2 κουταλάκι κύμινο
  • 300γρ. κριθαράκι μέτριο «Επιλογή μου»
  • 800ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και ένα κουταλάκι αλάτι να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη τα ρεβίθια.
  3. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα μέχρι να γυαλίσουν.
  4. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την πιπεριά και το καρότο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  5. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
  7. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  8. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, προαιρετικά με τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση: Χριστοδουλάκης Μιχάλης

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store