Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρεβίθια με σάλτσα μουστάρδα

18 Οκτώβριος, 2023

Στη συνταγή που σας προτείνουμε η θαυματουργή μουστάρδα παντρεύεται με τα θρεπτικά και υγιεινά ρεβίθια, τα αγαπημένα αυτά όσπρια, που αποτελούν μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ισοδύναμης αυτής του κρέατος και των γαλακτοκομικών.

 

Υλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι κουρκουμά
  • 4 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από δύο πορτοκάλια
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 3 κουταλάκια μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και ½ κουταλάκι για να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε και αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να καλυφτούν και βράζουμε σε μέτρια για περίπου 30 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα ρεβίθια.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και ανακατεύουμε μέσα την μουστάρδα, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-15 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε τα ρεβίθια ζεστά.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Μαρινάκη Κατερίνα, Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store