Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ριζότο κολοκύθας

25 Νοέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 400γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 200γρ. ρύζι καρολίνα ή Arborio
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50ml λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 50γρ. κεφαλοτύρι  ή γραβιέρα τριμμένη
  • 1 πρέζα κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε  για 5-6 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Όταν το ρύζι μαλακώσει και έχει ψηθεί, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί ανακατεύοντας απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store