Υλικά:
- 400γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 200γρ. ρύζι καρολίνα ή Arborio
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50ml λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 50γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κύμινο.
- Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς.
- Όταν το ρύζι μαλακώσει και έχει ψηθεί, βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί ανακατεύοντας απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη