Υλικά:
- 100ml ελαιόλαδο
- 100γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 100γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 250γρ. ρύζι για ριζότο
- 100ml κρασί λευκό
- 600ml ζωμό λαχανικών
- 40γρ. βούτυρο
- 100γρ. τυρί κρέμα
- 40γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε μια στρώση μανιτάρια. Aφήνουμε να πάρουν χρυσαφί χρώμα από όλες τις πλευρές και βγάζουμε σε ένα πιάτο. Συνεχίζουμε να σοτάρουμε και τα υπόλοιπα μανιτάρια.
- Στο ελαιόλαδο που έχει απομείνει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συχνά και αλατίζουμε ενδιάμεσα.
- Όταν έχει ψηθεί το ρύζι, κρατάμε λίγο ζωμό και βάζουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και την παρμεζάνα και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη