Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ριζότο με παντζάρι & κατσικίσιο τυρί

11 Σεπτέμβριος, 2025

Υλικά:

  • 200γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 παντζάρια βρασμένα 
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100ml λευκό κρασί
  • 600-700ml ζωμό λαχανικών
  • 50γρ. βούτυρο
  • 100γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
  • 20γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • ξύσμα λεμονιού
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα multi πολτοποιούμε τα παντζάρια.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε  το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  4. Βάζουμε το παντζάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τον ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς.
  7. Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, βάζουμε το βούτυρο, το κατσικίσιο τυρί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος, ρίχνουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store