Υλικά:
- 200γρ. ρύζι καρολίνα
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100ml λευκό κρασί
- 600-700ml ζωμό λαχανικών
- 50γρ. βούτυρο
- 100γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
- 20γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα multi πολτοποιούμε τα παντζάρια.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
- Βάζουμε το παντζάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Ρίχνουμε τον ζωμό σταδιακά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Όταν το ριζότο είναι έτοιμο, βάζουμε το βούτυρο, το κατσικίσιο τυρί και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε ζεστό.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη