Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρολάκια με σπανάκι και τυρί κρέμα

26 Νοέμβριος, 2024

Υλικά:

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 500γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½  ματσάκι άνηθο
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300γρ. τυρί κρέμα

Για άλειμμα των φύλλων

  • 80ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε το σπανάκι και αλατίζουμε ελαφριά.
  2. Όταν αρχίσει να χάνει τον όγκο του, προσθέτουμε τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κύμινο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
  3. Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα σουρωτό για να κρυώσει και πιέζουμε ελάχιστα με ένα κουτάλι να φύγουν τυχόν υγρά (μπορούμε φυσικά αυτόν τον υπέροχο ζωμό να τον κρατήσουμε και να τον χρησιμοποιήσουμε σε ψάρι ή σε κάποιο κρέας).
  4. Αφού έχει κρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο και αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Πάνω στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε πάνω άλλο ένα. Ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια ελάχιστο σπανάκι και στην άκρη του φύλλου κατά μήκος τοποθετούμε τυρί κρέμα.
  6. Ρολάρουμε τα φύλλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ρολά.
  7. Λαδώνουμε ένα ταψί, μεταφέρουμε τα ρολάκια και αλείφουμε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
  9. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store