Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρώσικη σαλάτα

31 Μάρτιος, 2023

Κεντρική θέση στο στολισμένο τραπέζι των γιορτών έχουν οι σαλάτες για να συνοδεύσουν τα πιάτα που θα σερβιριστούν αλλά κυρίως για να  «δροσίσει» τον ουρανίσκο μας. Μια δροσερή σαλάτα με ωραία χρώματα και αρώματα, σ’  ένα μοναδικό γεύμα, πρέπει να έχει και το συμβολισμό της όπως η ρώσικη σαλάτα. Είναι η ιδανική συνοδεία για κάθε ψητό φούρνου, τηγανιού ή σχάρας, γιατί μας αρέσει να την απολαμβάνουμε κρύα από το ψυγείο μας. Ειδικά στα πασχαλινά τραπέζια, που κυριαρχεί το κρέας, είναι μια καλή πρόταση όταν θες να κερδίσεις τους καλεσμένους σου.  Είναι μια σπιτική σαλάτα, παρόλα αυτά έχουμε την ευκαιρία να την αγοράζουμε έτοιμη από τα σούπερ μάρκετ. Σερβίρεται ως ορεκτικό μέσα σε σάντουιτς ή ως συνοδευτικό για ψάρι.

 

Υλικά

  • 2 βρασμένα αυγά
  • 3 καρότα
  • 2 πατάτες
  • 1 κούπα αρακά
  • 1 κούπα καλαμπόκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 40 γρ.  αγγουράκι τουρσί
  • 1 κουταλάκι άνηθο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 20ml ελαιόλαδο
  • Aλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αυγά σε μικρά κομμάτια, μεταφέρουμε σε μπολ και κρατάμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και κόβουμε σε μικρά καρεδάκια, βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι και βράζουμε για 15 λεπτά.  Στην συνέχεια σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Αφού κρυώσουν εντελώς, μεταφέρουμε στο μπολ με τα αυγά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ψιλοκομμένα ,και αλατίζουμε.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε την σαλάτα.  Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  5. Σερβίρουμε την σαλάτα παγωμένη.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή : Κοκκινάκη Νεκταρία, Κείμενο: Κουδουμογιαννάκης Λεωνίδας

Επιμέλεια κειμένου : Κοκκινάκη Νεκταρία, Φωτογράφιση : Χριστοδουλάκης Μιχάλης

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store