Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρυζόγαλο αρωματισμένο με καφέ

05 Οκτώβριος, 2021

Στην συγκεκριμένη συνταγή το αγαπημένο ρυζόγαλο συνδυάζεται ανέλπιστα, αλλά απόλυτα ταιριαστά, με ένα ακόμα αγαπημένο άρωμα, αυτό του καφέ, του προϊόντος που, άκουσον - άκουσον, επιτυγχάνει ημερησίως και ανά τον κόσμο την παραγωγή και πώληση 7 εκατομμυρίων τόνων! Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το όνομα του καφέ προέρχεται από την αραβική λέξη qahwa, παραφθορά της αρχικής του ονομασίας qahwat al-būnn, δηλαδή «κρασί του κόκκου», που αναφέρεται στο γεγονός ότι ο καφές χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του κρασιού, δεδομένου ότι οι Μουσουλμάνοι δεν καταναλώνουν αλκοόλ. Μάλιστα, όταν ο καφές πρωτοήρθε στην Ευρώπη, ήταν γνωστός ακριβώς ως «αραβικό κρασί». Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Καφέ (ICO) ως η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ.

Υλικά

  • 100 γραμ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
  • 200 ml νερό
  • 800 ml γάλα
  • 100 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουερ
  • 1 δόση καφέ εσπρέσο

Για σερβίρισμα

  • Κανέλα

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί.
  3. Στην συνέχεια στα 30ml νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ και ρίχνουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να πήξει.
  4. Τέλος προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μία κουτάλα σερβίρουμε σε μπολάκια ή ποτήρια.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Κείμενο: Κατερίνα Μαρινάκη, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μιχάλης Χριστοδουλάκης