Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρυζοκεφτέδες γεμιστοί με κιμά

14 Φεβρουάριος, 2024

Υλικά:

Για το ρύζι

  • 300γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1/3 κουταλάκι κουρκουμά
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την γέμιση

  • 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά καρέ
  • 100ml άσπρο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 κουταλιά τριμμένη φρυγανιά
  • 50γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα

  • 100γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 50ml γάλα
  • 150γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με αρκετό νερό για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει με την θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο, την γραβιέρα, τον δυόσμο, τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Προσθέτουμε την πιπεριά και το τριμμένο καρότο και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί.
  6. Ρίχνουμε τη δάφνη και τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρυγανιά και τη γραβιέρα. Κρατάμε στην άκρη να κρυώσει για λίγο η γέμιση.
  8. Λαδώνουμε ελαφριά τα χέρια μας και παίρνουμε μία ποσότητα από το ρύζι, το απλώνουμε και τοποθετούμε στη μέση ένα κουταλάκι από τη γέμιση.
  9. Πλάθουμε σε μεγάλα κεφτεδάκια και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  10. Εντωμεταξύ αδειάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα τρίτο πιάτο αδειάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  11. Περνάμε τους ρυζοκεφτέδες πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.
  12. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  13. Τηγανίζουμε σε δόσεις για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  14. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Συνταγή: Κοκκινάκη Νεκταρία

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store