Βρες το κατάστημά σου
Card cap

Ρυζοσαλάτα

11 Ιανουάριος, 2021

Κεντρική θέση στο τραπέζι έχουν οι σαλάτες. Είναι το διαφορετικό πιάτο που η νοικοκυρά φροντίζει να το δένει με το κυρίως μενού στο γεύμα. Μια ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο και λαχανικά είναι μια νόστιμη, εμφανίσιμη και  λαχταριστή σαλάτα  που ξεπερνά το ρόλο ενός απλού συνοδευτικού στο γεύμα. Επίσης μπορεί να πρωταγωνιστήσει σ’ ένα μπουφέ πάρτυ.

Το πάντρεμα με τις πρωτεΐνες του κοτόπουλου, με την ποικιλία βιταμινών, μετάλλων των ινών από τα λαχανικά είναι μια σούπερ υγιεινή σαλάτα που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

 

Υλικά

  • 150γρ. ρύζι κίτρινο « Επιλογή μου»
  • 300γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά άνηθο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 100γρ. καλαμπόκι
  • 100γρ. αρακά
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι πιπέρι

Για τη σώς

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 γραμμάρια μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γραμμάρια αμύγδαλο φίλε καβουρδισμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό μέχρι να ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μία κατσαρόλα μαγειρεύουμε το ρύζι όπως αναγράφει η συσκευασία για να μείνει σπυρωτό και κρατάμε στην άκρη.
  3. Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια και βράζουμε σε αρκετό νερό μαζί με τον αρακά και το καλαμπόκι για 5 λεπτά.  Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε μία μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε το ρύζι και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το καρότο, το καλαμπόκι, τον αρακά και τα μυρωδικά.
  5. Βάζουμε το αβοκάντο κομμένο σε καρεδάκια , το ξύσμα λεμονιού, αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε πάνω το καβουρδισμένο φίλε αμύγδαλο.

 

Καλή επιτυχία!

Συνταγή: Νεκταρία Κοκκινάκη, Φωτογραφία: Μάνος Διακαινισάκης, Επιμέλεια κειμένου: Νεκταρία Κοκκινάκη

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ APP

google play storeapple app store